Aansluitingsnetwerk Voortgezet Onderwijs – Hoger Onderwijs Fryslân

Talenconferentie 29 maart 2018

Samen staan we sterker

Bent u een docent Nederlands, Engels, Frans, Fries, Klassieke Talen, of elke andere taal? Dan krijgt u nu de kans om mee te denken en te praten over nieuwe ontwikkelingen in het taalonderwijs. Wij willen u daarom van harte uitnodigen voor de Talenconferentie op 29 Maart 2018.

Binnen het Aansluitingsnetwerk Vo-Ho Fryslân hebben de Hogescholen in Leeuwarden hun krachten weer gebundeld om voor de zevende keer een plek te creëren waar het onderwijs onder de loep kan worden genomen. Het thema tijdens de Talenconferentie is Design Based Education (DBE) centraal. Uitgangspunt is dat de talenconferentie vooral direct bruikbare ideeën en lesmaterialen oplevert voor uw school en de dagelijkse lespraktijk.

Design Thinking wordt de basis van het onderwijsconcept van de nieuwe NHL-Stenden Hogeschool. Het is een aanpak om originele, creatieve oplossingen te bedenken voor problemen door middel van: experimenteren, prototypen maken, leren van fouten, verbeteren en samenwerken.

 

Programma klik hier

Succesvolle keuzes


…. van vo-ho activiteiten.

Voor de havo-4 leerlingen wordt de Wegwijsdag georganiseerd. Het doel van deze dag is leerling helpen bij de studiekeuze. Door middel van een workshop kunnen de leerlingen zien welk werkveld er bij een studie hoort en hoe er op de hogescholen wordt gewerkt. Alle drie hogescholen doen mee: NHL Hogeschool, Stenden Hogeschool en Hogeschool Van Hall Larenstein.

Verder kijken


…. dan het kaft van een leerboek.

Je vindt antwoord op de vraag: wat wil ik later nou echt gaan doen? Met vo-ho-activiteiten maak je kennis met de wereld buiten school. Op hboleeuwarden.nl vind je meer informatie over alle VO-HO activiteiten.

Gedegen voorbereiding


…. in het verleden geven garantie voor de toekomst.

Op de Oriëntatiedag maken havo-3 leerlingen kennis met verschillende opleidingsmogelijkheden bij NHL Hogeschool, Stenden Hogeschool en Hogeschool VHL. Doel: welk profiel past bij mij?

Contact

Secretariaat Aansluitingsnetwerk VO-HO Fryslân
Postbus 1528
Telefoon: (058) 2846331
8901 BV Leeuwarden
Fax: (058) 2846423
E-mail: info@vo-ho.nl

Coördinator vanuit het VO: Bert Jan Flim
B.J.Flim@fcroc.nl

Coördinator vanuit het HO: Jelle Nauta
jelle.nauta@hvhl.nl

Meld u aan en ontvang meer informatie die aansluit op uw interesses.