Aansluitingsnetwerk Voortgezet Onderwijs – Hoger Onderwijs Fryslân

Talenconferentie 2018

Talenconferentie 2018

De Talenconferentie 2018 voor de vakken Nederlands, Fries, Engels, Duits en Frans staat in het teken van samen beter onderwijs ontwikkelen (Design Based Education). Tijdens de workshops gaat u samen onderwijs ontwerpen, elkaar inspireren, ontmoeten en verbindingen leggen om het onderwijs nog mooier te maken. De geplande netwerkbijeenkomst Frans is geïntegreerd in de Talenconferentie 2018. Daarom is er rekening gehouden met een ruim aanbod Franse workshops en de traditionele netwerkafsluiting. Aan de conferentie zijn geen kosten verbonden.

Aan het eind van deze dag gaat u weg met een certificaat, een hoop inspiratie en nieuwe lesideeën voor in de klas met daarnaast mogelijk nieuwe contacten in uw netwerk.

Neem eventueel uw laptop en lesmateriaal mee zodat het uitwisselen van ideeën en inspiratie vlotter verloopt.

Programma klik hier 

Hierbij willen we u laten weten dat de Talenconferentie op 29 maart a.s. helaas niet doorgaat, omdat het minimum aantal aanmeldingen niet gehaald is. Wij overwegen de Talenconferentie op een later moment dit jaar alsnog aan te bieden en we hopen u dan graag te ontvangen.
 
 
 Eerdere publicatie: Samen staan we sterker

Bent u een docent Nederlands, Engels, Frans, Fries, Klassieke Talen, of elke andere taal? Dan krijgt u nu de kans om mee te denken en te praten over nieuwe ontwikkelingen in het taalonderwijs. Wij willen u daarom van harte uitnodigen voor de Talenconferentie op 29 Maart 2018.

Binnen het Aansluitingsnetwerk Vo-Ho Fryslân hebben de Hogescholen in Leeuwarden hun krachten weer gebundeld om voor de zevende keer een plek te creëren waar het onderwijs onder de loep kan worden genomen. Het thema tijdens de Talenconferentie is Design Based Education (DBE) centraal. Uitgangspunt is dat de talenconferentie vooral direct bruikbare ideeën en lesmaterialen oplevert voor uw school en de dagelijkse lespraktijk.

Design Thinking wordt de basis van het onderwijsconcept van de nieuwe NHL-Stenden Hogeschool. Het is een aanpak om originele, creatieve oplossingen te bedenken voor problemen door middel van: experimenteren, prototypen maken, leren van fouten, verbeteren en samenwerken.

 

Succesvolle keuzes


…. van vo-ho activiteiten.

Voor de havo-3 leerlingen wordt de Wegwijsdag georganiseerd. Het doel van deze dag is leerling helpen bij de studiekeuze. Door middel van een workshop kunnen de leerlingen zien welk werkveld er bij een studie hoort en hoe er op de hogescholen wordt gewerkt. Alle drie hogescholen doen mee: NHL Hogeschool, Stenden Hogeschool en Hogeschool Van Hall Larenstein.

Verder kijken


…. dan het kaft van een leerboek.

Je vindt antwoord op de vraag: wat wil ik later nou echt gaan doen? Met vo-ho-activiteiten maak je kennis met de wereld buiten school. Op hboleeuwarden.nl vind je meer informatie over alle VO-HO activiteiten.

Gedegen voorbereiding

…. in het verleden geven garantie voor de toekomst.

Op de Oriëntatiedag maken havo-4 leerlingen kennis met verschillende opleidingsmogelijkheden bij NHL Hogeschool, Stenden Hogeschool en Hogeschool VHL. Doel: welk profiel past bij mij?

Contact

Secretariaat Aansluitingsnetwerk VO-HO Fryslân
Postbus 1528
Telefoon: (058) 2846331
8901 BV Leeuwarden
Fax: (058) 2846423
E-mail: info@vo-ho.nl

Coördinator vanuit het VO: Bert Colly
bertcolly@hotmail.com

Coördinator vanuit het HO: Jelle Nauta
jelle.nauta@hvhl.nl

Meld u aan en ontvang meer informatie die aansluit op uw interesses.