Aansluitingsnetwerk Voortgezet Onderwijs – Hoger Onderwijs Fryslân

BedrijfsDOT – Ekwadraat

Uitnodiging bedrijfsDOT donderdag 7 januari 2020

Het bedrijfsDOT van het Aansluitingsnetwerk vo-ho Fryslân nodigt u uit voor het bedrijfsbezoek bij Ekwadraat te Leeuwarden. DOT staat voor Docent Ontwikkel Team, vo en ho docenten samen. Het bedrijfsDOT organiseert regionale bedrijfsbezoeken voor docenten uit het voortgezet onderwijs en hoger onderwijs.

Aansluiting met het bedrijfsleven: een verrijking voor het onderwijs!

Ekwadraat onderhoudt nauwe relaties met onder andere de opleiding Milieukunde van Van Hall Larenstein. Studenten lopen er stage en meerdere oud-studenten zijn nu in dienst bij Ekwadraat. Een aantal van hen wordt betrokken bij het bedrijfsbezoek en de follow-up. Te denken valt hierbij aan: een gastles op school, een bedrijfsbezoek met leerlingen, een snuffelstage voor havo/vwo leerlingen, opdrachtgever bij projecten voor zowel het vo als het ho en docentstages (professionalisering)

Klik hier voor de uitnodiging en programma.

Om u aan te melden voor het bedrijfsbezoek, klik hier.

Hulp bij jouw studiekeuze

Eenmaal begonnen aan de laatste jaren van de middelbare school, wordt het tijd om op zoek te gaan naar een opleiding of studie. Dit is vaak erg lastig.

Wat zijn jouw interesses?

Kies uit een lijst jouw favoriete thema en/of vak. Hierbij krijg je vervolgens een lijst met opleidingen/studies te zien die bij jouw interesses aansluiten.

Bekijk studies en opleidingen

Vind een profiel of studie die bij jou past

Deze site helpt jou bij je profielkeuze en studiekeuze. Op deze website vind je alle opleidingen en studies van NHL Stenden, Van Hall Larenstein, Rijksuniversiteit Groningen en Universiteit Twente.

Doe mee aan studiekeuze evenementen die hogescholen en universiteiten aanbieden. Je kunt ook vragen stellen aan studenten en opleidingen over schoolprojecten, profielwerkstuk en over studeren.
Kijk ook op Profiel- & studiekeuze flyer van het HBO en WO.

Ga op keuzeonderzoek

Uit ervaring weten we dat als je meedoet aan keuzeactiviteiten, de kans op de juiste studiekeuze groter wordt. Ga dus regelmatig op onderzoek om de juiste studiematch te vinden.

Zit je in havo of vwo 3 kijk dan bij de Wegwijsdag. Je vindt daar ook informatie over jouw profielkeuze. Zit je in havo 4 of vwo 4 meld je dan aan voor de Oriëntatiedag.

Bezoek ook een open dag samen met je vrienden of ouders. Je kunt verschillende studies vergelijken en je hoort ervaringen van studenten. Als je bijna zeker bent van je studiekeuze, helpt de meeloopdag om zeker te weten of de studie goed bij jou past. Kijk ook naar het aanbod van online studiekeuze activiteiten

Contact

Secretariaat Aansluitingsnetwerk VO-HO Fryslân
Postbus 1528
Telefoon: (058) 2846331
8901 BV Leeuwarden
Fax: (058) 2846423
E-mail: info@vo-ho.nl

Coördinator vanuit het VO: Bert Colly
bertcolly@hotmail.com

Coördinator vanuit het HO: Jelle Nauta
jelle.nauta@hvhl.nl

Meld u aan en ontvang meer informatie die aansluit op uw interesses.