Aansluitingsnetwerk Voortgezet Onderwijs – Hoger Onderwijs Fryslân

Friese Onderwijsdag 29 november 2017

Onderwijs is continue in beweging. Voor onze provincie is een belangrijke beweging voorwaarts de komst van FUG Campus Fryslân naar Leeuwarden. Het gaat hier om een volledige nieuwe faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen. Een boppeslach voor het onderwijs in Fryslân! Dit is een mooi moment om samen met u naar de gehele onderwijskolom te kijken, waarbij de centrale vraag is: hoe kunnen we de verschillende onderwijsvormen en –niveaus goed op elkaar laten aansluiten zodat een succesvolle doorstroom mogelijk is voor leerlingen.

Meer informatie en aanmelding klik hier: www.frieseonderwijsdag.nl

Succesvolle keuzes


…. van vo-ho activiteiten.

Voor de havo-4 leerlingen wordt de Wegwijsdag georganiseerd. Het doel van deze dag is leerling helpen bij de studiekeuze. Door middel van een workshop kunnen de leerlingen zien welk werkveld er bij een studie hoort en hoe er op de hogescholen wordt gewerkt. Alle drie hogescholen doen mee: NHL Hogeschool, Stenden Hogeschool en Hogeschool Van Hall Larenstein.

Verder kijken


…. dan het kaft van een leerboek.

Je vindt antwoord op de vraag: wat wil ik later nou echt gaan doen? Met vo-ho-activiteiten maak je kennis met de wereld buiten school. Op hboleeuwarden.nl vind je meer informatie over alle VO-HO activiteiten.

Gedegen voorbereiding


…. in het verleden geven garantie voor de toekomst.

Op de Oriëntatiedag maken havo-3 leerlingen kennis met verschillende opleidingsmogelijkheden bij NHL Hogeschool, Stenden Hogeschool en Hogeschool VHL. Doel: welk profiel past bij mij?

Contact

Secretariaat Aansluitingsnetwerk VO-HO Fryslân
Postbus 1528
Telefoon: (058) 2846331
8901 BV Leeuwarden
Fax: (058) 2846423
E-mail: info@vo-ho.nl

Coördinator vanuit het VO: Bert Jan Flim
B.J.Flim@fcroc.nl

Coördinator vanuit het HO: Jelle Nauta
jelle.nauta@hvhl.nl

Meld u aan en ontvang meer informatie die aansluit op uw interesses.