Aansluitingsnetwerk Voortgezet Onderwijs – Hoger Onderwijs Fryslân

Zorgcafé

Uitnodiging Zorgcafé 27 mei 2021

“Inclusief onderwijs voor leerlingen met een ondersteuningsvraag”

Voor wie: mentoren/coaches, studieloopbaan begeleiders, studieadviseurs, zorgcoördinatoren, decanen en schoolleiders vanuit het vo en ho
Aanvang: 15.00-16.30 uur

Ons online Zorgcafé is een ontmoetingsplek voor vo en ho.

Thema dit keer is, hoe leerlingen uit het voortgezet onderwijs met een ondersteuningsvraag succesvol kunnen doorstromen naar een opleiding in het hoger onderwijs.

Wat is de rol van het hoger onderwijs? Decanen vertellen over ‘inclusief onderwijs’.

Via onderstaande link kunt u zich nu al aanmelden voor deze event, eind april volgt meer concrete informatie.

Aanmeldingsformulier link website vo-ho

Hulp bij jouw studiekeuze

Eenmaal begonnen aan de laatste jaren van de middelbare school, wordt het tijd om op zoek te gaan naar een opleiding of studie. Dit is vaak erg lastig.

Wat zijn jouw interesses?

Kies uit een lijst jouw favoriete thema en/of vak. Hierbij krijg je vervolgens een lijst met opleidingen/studies te zien die bij jouw interesses aansluiten.

Bekijk studies en opleidingen

Vind een profiel of studie die bij jou past

Deze site helpt jou bij je profielkeuze en studiekeuze. Op deze website vind je alle opleidingen en studies van NHL Stenden, Van Hall Larenstein, Rijksuniversiteit Groningen en Universiteit Twente.

Doe mee aan studiekeuze evenementen die hogescholen en universiteiten aanbieden. Je kunt ook vragen stellen aan studenten en opleidingen over schoolprojecten, profielwerkstuk en over studeren.
Kijk ook op Profiel- & studiekeuze flyer van het HBO en WO.

Ga op keuzeonderzoek

Uit ervaring weten we dat als je meedoet aan keuzeactiviteiten, de kans op de juiste studiekeuze groter wordt. Ga dus regelmatig op onderzoek om de juiste studiematch te vinden.

Zit je in havo of vwo 3 kijk dan bij de Wegwijsdag. Je vindt daar ook informatie over jouw profielkeuze. Zit je in havo 4 of vwo 4 meld je dan aan voor de Oriëntatiedag.

Bezoek ook een open dag samen met je vrienden of ouders. Je kunt verschillende studies vergelijken en je hoort ervaringen van studenten. Als je bijna zeker bent van je studiekeuze, helpt de meeloopdag om zeker te weten of de studie goed bij jou past. Kijk ook naar het aanbod van online studiekeuze activiteiten

Contact

Secretariaat Aansluitingsnetwerk VO-HO Fryslân
Postbus 1528
Telefoon: (058) 2846331
8901 BV Leeuwarden
Fax: (058) 2846423
E-mail: info@vo-ho.nl

Coördinator vanuit het VO: Bert Colly
bertcolly@hotmail.com

Coördinator vanuit het HO: Jelle Nauta
jelle.nauta@hvhl.nl

Meld u aan en ontvang meer informatie die aansluit op uw interesses.