Aansluitingsnetwerk Voortgezet Onderwijs – Hoger Onderwijs Fryslân

Profielwerkstukken & meesterproeven

Aan het einde van havo 4 of vwo 5 sta je voor de keuze van een onderwerp voor het profielwerkstuk of meesterproef. Uiteraard kies je een onderwerp dat je interesseert en bij je profiel past. Voor het maken van een goede studiekeuze is het erg handig dat het profielwerkstuk of de meesterproef aansluit bij wat je in je vervolgopleiding gaat tegenkomen. Er is een groot aantal mogelijkheden om interessante onderwerpen te vinden die bij opleidingen aansluiten. Hieronder vind je een aantal tips.

Website profielwerkstukken:

Van Hall Larenstein
Van Hall Larenstein heeft op de website een groot aantal ideeën voor onderwerpen voor profielwerkstukken.

Twente Academy
Op de Online Leeromgeving van Twente Academy staan honderden PWS-ideeën die jij kan gebruiken! Elk idee bevat suggesties voor onderzoeksvragen, verwijzingen naar begrippen en uitleganimaties. Twente Academy biedt daarnaast hulp bij het maken van je profielwerkstuk of meesterproef. Je kan in contact worden gebracht met experts in je onderwerp die je kunnen assisteren bij het opzetten en uitvoeren van een experiment en het zoeken en verwerken van literatuur.

Rijksuniversiteit Groningen
Ben jij bezig met je profielwerkstuk en kun je wel wat extra hulp gebruiken? Bij de steunpunten  van de RUG bieden ze ondersteuning bij het schrijven van je profielwerkstuk.

 

Contact

Secretariaat Aansluitingsnetwerk VO-HO Fryslân
Postbus 1528
Telefoon: (058) 2846331
8901 BV Leeuwarden
Fax: (058) 2846423
E-mail: info@vo-ho.nl

Coördinator vanuit het VO: Bert Colly
bertcolly@hotmail.com

Coördinator vanuit het HO: Jelle Nauta
jelle.nauta@hvhl.nl

Meld u aan en ontvang meer informatie die aansluit op uw interesses.